Review Simone

In mei 2021 heb ik Saberina benaderd om mij te helpen met het laden van mijn paard Fulltime. Een vriendin van mij had haar aan het werk gezien bij haar op stal. En daar ik al jaren problemen heb met het laden van Fulltime, vond mijn vriendin het echt de moeite waard om de methode van Saberina toe te passen.


Op korte termijn heb ik kunnen afspreken, we hebben duidelijke afspraken gemaakt over wat ik kon verwachten van haar en van de training. We hadden gelijk een goede klik.

Omdat ik al zo lang problemen had met het laden van Fulltime, had ik een aardig obstakel gecreëerd in mijn hoofd wat betreft het laden.

Dat hielp niet mee, integendeel zelfs. Een open en zelfbewuste houding is erg belangrijk als je met een paard werkt. En mijn paard is zeer dominant en gevoelig, dus dat maakte het extra lastig. Fulltime was voor Saberina een leuke uitdaging. In alle rust en vertrouwen ging zij met Fulltime aan de slag. Stapje voor stapje ging hij verder de trailer in. Totdat hij er in alle rust op stond en de stang achter hem gesloten kon worden. Prachtig om dit hele proces van dichtbij mee te maken!


En ongelooflijk om te zien. Van een paard die absoluut de trailer niet in wilde, naar een paard die met de juiste benadering en met de juiste techniek, ontspannen de trailer op loopt.


Daarna was het de beurt aan mij. Dat viel lang niet altijd mee. Bij mij moest er een knop om. Weer zelfvertrouwen krijgen dat het me lukt om zelf mijn paard te laden. Dat was een hele klus. Dat in combinatie met mijn super slimme paard die géén cadeautjes uitdeelt. En telkens zal proberen om er onderuit te komen om geladen te worden, als ik niet alert en op de juiste manier reageer.


We hebben diverse keren samen gewerkt, dat was heel fijn. En met Saberina aan de zijlijn om te coachen, lukte het me altijd om Fulltime te laden. Zelf heb ik ook geoefend met de technieken die ze mij leerde. Saberina heeft enorm veel tijd, effort, geduld en positiviteit aan mij besteed, echt bewonderenswaardig hoe zij mij met tomeloze energie heeft gecoached. In ons geval lag het grootste struikelblok bij mij. Ik moest vertrouwen krijgen dat ik mijn paard kon laden. En dat vertrouwen en zelfverzekerdheid overbrengen op mijn paard. Groot was dan ook de euforie toen ik voor de eerste keer, helemaal alleen, Fulltime op de trailer had gezet, pure blijdschap!


Ondertussen ben ik al diverse keren met de trailer op pad geweest. Lekker naar mijn vriendin, samen rijden. Wat een rijkdom!

Ik ben er nog niet, ik blijf het laden (nog) steeds spannend vinden. Maar ik wéét dat ik mijn paard helemaal alleen kan laden! Daar heb ik geen longeerlijnen, bezems of andere mensen bij nodig.


Ik kan mijn paard in alle rust laden. Het duurt misschien even, maar we komen er!