Review Pip

Ik heb samen met mijn verzorgpaard geprobeerd om zelf te oefenen met trailer laden, ik kwam niet echt verder dan alle benen op de klep. Toen hij mijn eigen paard werd vond ik dat daar wel verandering in moest komen, het is altijd handig als je paard bijvoorbeeld een keer onverwachts naar de kliniek moet of gewoon leuk een keer weg. ik had geen idee wat zijn ervaring was met trailer laden. Hij is een draver en heeft gekoerst dus het lijkt mij wel dat hij ervaring heeft met trailer laden, ik denk zelf dat hij er geen leuke ervaring mee heeft gehad en daarom er moeite mee heeft gekregen.

Via facebook kwam ik de oproep van Saberina tegen, het trok gelijk mijn aandacht. Ik kon haar helpen aan beeldmateriaal en zij mij met trailer ladenšŸ¤©. Saberina kwam gelijk vanaf het begin erg rustig over, dat is erg fijn. Ze gaf mij eerst even de tijd om te laten zien wat het probleem was en hoe ver ik zelf kwam op dat moment. Toen nam ze mijn paard van me over en ging aan de slag. Ze stelde zijn ruimte op die hij aan alle kanten mocht nemen, in het begin moest hij daar erg over na denken. Na een paar keer proberen zag je al dat hem veel duidelijk werd. 

Elke keer als hij een stapje in de richting van de voorkant van de trailer deed werd hij beloond in de vorm van stem of aanraking. Elke keer een stukje verder gevraagd. Op een gegeven moment ging hij er eigenlijk zo in. Toen dat een paar keer geoefend. Wat zijn zwakke punt daarin was is dat hij moeite heeft met achteruit en dan zodra hij op de trailer staat dan gelijk in paniek heel snel van de trailer af wilt. Na een paar keer ging dit ook al beter. Toen geoefend met de stang erachter. Dat ging eigenlijk ook super goed.


Toen was ik aan de beurt... makkelijker gezegd dan gedaan. Ik had zelf eigenlijk geen ervaring met trailer laden. Toen ik het ging proberen ging hij er in de eerste instantie niet in. Met wat tips en wat oefening kwamen we wel steeds verder. Het heeft even geduurd maar na een tijdje lukte het mij ook! Ik moest zelf ook wat meer zelfvertrouwen in het laden krijgen. Toen goed afgesloten en toen was de les voorbij. 1,5 week later heb ik zelf een trailer gehuurd en ging ik zelf oefenen. In het begin moesten we allebei weer even wennen maar na een paar keer lukte het mij gewoon zelf om hem erop te krijgen! Na een paar keer de stang erachter en zelfs geoefend met de klep dicht. Alles ging super. Volgende keer als ik weer ga oefenen zou ik graag oefenen met een stukje rijden. Ik ben erg blij dat saberina mij geholpen heeft. Nu kunnen we als het nodig is met de trailer weg en hopelijk een keer op pad!