Trainen onder het zadel

'Samen trainen, kan nooit één zender en één ontvanger hebben, communicatie is key'

Met een holistisch aanpak kijken we niet alleen naar hoe het paard zich (ge)draagt, maar naar alle aspecten welke de training kan beïnvloeden.
Van een passende uitrusting tot aan fysieke belemmeringen bij het paard. Door te kijken naar de biomechanica kunnen we knelpunten snel signaleren en werken aan een passende oplossing. Soms is daar hulp van buitenaf bij nodig, bijvoorbeeld een tandarts of een chiropractor.

Tijdens de trainingen werken we altijd vanuit balans naar een correcte aanleuning. Hier hoort geen 'geforceerde' houding bij. Waar nog gereden wordt met "door de kaak helpen" of "wijken voor druk in je hand" is dit funest als je wilt trainen vanuit balans. 
Door het hoofd van je paard naar beneden te 'vragen/spelen drukken' vanuit het bit zal het paard áltijd ergens in zijn lijf compenseren. Hier hoef je in beginsel niets van te merken, maar op langer termijn is het vragen om blessures en slijtage. 

Tijdens de lessen besteed ik veel aandacht aan het herstellen van de verticale en horizontale balans bij je paard. Rechtgericht zal het paard vanuit je been op zoek gaan naar je hand. Dit is de start van een mooie samenwerking tussen jou en jouw paard. 


'We verlangen van het paard volgzaamheid, maar klopt alles wel aan onze kant?'


Foto: Rechtsgebogen paard welke de ruiter scheef in het zadel brengt. Met compensatie in het bovenlijf ontstaat er een wokkel bij de ruiter. Verticale balans herstellen bij het paard helpt de ruiter weer recht te kunnen zitten. Blauw maakt de scheefheid zichtbaar en geel geeft weer hoe recht de rug van deze ruiter had moeten zijn. 

Ben jij ook opzoek naar onderstaande? Neem dan contact op voor een fijne samenwerking met jouw paard.

Wil je graag samen werken aan een mentaal + fysiek fit en blij paard?

Mis je tijdens jouw trainingen meer uitleg over hoe en waarom?

Wil je ingeslopen gewoonten doorbreken of ben je misschien vastgelopen?

Ben je het zat om op een paard te zitten die bokt, steigert of staakt?

Wil je graag werken met haalbare doelen, op maat voor jou en jouw paard?

Kijk je er naar uit om weer eens lachend van je paard te stappen?